På gång i Wira 

Kommande Evenemang i Wira 

I Wira har vi många återkommande evenemang året om, tex. musikskådespelet Wira spelen på sommaren eller vad sägs om en mystiskt gammeldags julmarknad när hela Wira ligger inbäddat i ett tungt snötäcke.

Nya Roslagsmarschen 2019

2 mil startar kl. 10.30 i Wira bruk

Detta populära vandringsevent på Roslagsleden passar både dig som vardagsmotionär och dig som vill ha en tuffare utmaning. Du väljer själv om du vill gå en, två eller tre mil. Oavsett sträcka lovar vi en fantastisk naturupplevelse när Roslagsmarschen 2019 går av stapeln för femte året. I år äger vandringen rum i Södra Roslagen.

Startplatserna är belägna i Bergshamra, Wira bruk och Åsättra och målgången sker vid härliga Domarudden. Längs med leden kommer du att uppleva slingriga skogsstigar, öppna fält, bäckar och sjöar. När du passerat målgången väntar ytterligare upplevelser. Varför inte prova en av Sveriges största vedeldade bastubad i anslutning till målområdet och ta ett dopp i Drängsjön? 

2 mil

Kl. 10.30 Registrering och start vid Wira bruk

ANMÄLAN

Görs på www.roslagen.se/roslagsmarschen, på någon av Visit Roslagens turistbyråer eller via bokningstelefon 0767 - 650 660. Antalet platser är begränsat. Finns platser kvar är sista anmälningsdag den 6 september.

Smedernas dag i Wira Bruk

Få en inblick i hur det kunde vara för flera hundra år sedan i Wira

Lördagen den 2 november 

tänder vi härdarna i den gamla 1700-tals smedjan i Wira.

Tekniken att varmsmida som vi använder är densamma som förr. Konstsmederna från Wägerth Konstsmide kommer att vara i smedjan och smida.

Under dagen finns möjlighet att prova på smide i mån av plats. En smidestävling anordnas kl 14.00 och anmälan görs på plats.
Wira Restaurang och Konstsmidesbutiken har öppet under dagen. Öppettider 11-16. 2 november 2019.