KULTURSTUGAN

Det kommer mer kultur till Wira Bruk!

Wiras KaffeStuga förvandlas till KulturStugan: Konst och hantverk från vackra Roslagen kommer att visas hela sommaren! 

Öppettider: kl. 11 - 16 dagligen från 19 juni tom 9 augusti. 

Kom och kika in! 

Tjuvstartar redan i Maj!

(bara på helgerna: lördag och söndag kl. 11 till 16)

23-24 och 30-31 Maj, 6-7 och 13-14 Juni

Länsmansgårdens Antik- & Designboden gästspelar i Wira.

Historiska föremål i historisk miljö! Fynda gamla och trendiga prylar i vår Kulturstuga.

Njut av brukets märkliga omgivning samt handla på ett hållbart sätt!

Sommarprogram 2020

_________________________________________________

- Varje dag från 19 Juni till 9 augusti kl. 11 till 16 

19 juni - 26 juni

Återbrukskonst med svenska motiv av Esther Kalo (konsthantverk, porslinsmåler, stickar och virkar i i 100% mjukaste ull).

27 juni - 3 juli

Keramikvecka med krukmakare från trakten. Åsa Olofsson från Långbacken med sina kollegor fyller i Kulturstugan med dekorerade bruksföremål i lergods.

4 juli - 10 juli

Familjen Lundberg kommer återigen till Wira. Makarna jobbat hårt hela vintern för att ladda inför nya sommarsäsongen. Maken spikar rustika gammaldags lådor i trä och frun dekorerar dem med fina målningar. "Penseldrag & hammarslag" heter utställningen.

11 juli - 17 juli

Wirabor bidrar med sina lokala alster i årets kulturprogram den fjärde veckan. Mor och dotter smyckar Kulturstugan med äkta kärlek och även sin passion till konst.

18 juli - 24 juli

Den tredimensionella vinkel kommer upplysas i Kulturstugan av konstnärer från 3D-gruppen inom Roslagsmålarna. Materialet varierar, allt ifrån textil, lera, metall, återbruk och mixed media.

25 juli - 31 juli

Med "Magi i livet" kommer två kompisar och duktiga konstnärer Sonja Flykt och Anna Amgren till Wira Bruk. Kallar sig för livsnjutare och vill dela sin förmåga att se skönhet och mirakler runt om oss! Det blir i form av akryl, digitalretuchering och och foto.

1 augusti - 9 augusti

Konsthantverkarna på Länsmansgården (från Åkersberga) tillbaka till Wira! Gruppen består av lokala kreatörer som arbetar med naturliga material och återbruk. Här blir inget det andra likt! Alla alster har spår av handens arbete. Allt är närproducerat och kommer i dina händer utan långa transporter. Keramik, träslöjd, återbruk, stickat och smycken. 


Välkommen!